Statystyki

  • Odwiedziło nas: 410943
  • Do końca roku: 239 dni
  • Do wakacji: 46 dni

Kalendarium

Poniedziałek, 2024-05-06

Imieniny: Beniny, Filipa

Lista alergenów

Załącznik do jadłospisu ALERGENY W ŻYWNOŚCI

CYFRY UMIESZCZONE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ:
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany.
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja
7. Mleko ( włącznie z laktozą)
8. Orzechy ( wszystkie), migdały
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny> 10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 wg oświadczenia producenta.
Informacje zostały zaczerpnięte z rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25 października 2011 r.