Jeden tydzień marcowej edukacji w klasie 2a poświęcony był właściwemu i zdrowemu odżywianiu. Podczas piątkowych zajęć dzieci korzystały ze sprzętu i wyposażenia zakupionego w ramach rządowego programu Laboratoria Przyszłości: stolnic i desek do krojenia. Po dokładnym omówieniu bezpiecznego używania kuchennych narzędzi oraz omówieniu higieny przyrządzania posiłków przystąpili do wykonania surówki marchwiowo-jabłkowej, pełnej witamin, zdrowej, bez użycia cukru i soli. Nauczyły się i przekonały, że w zdrowych produktach jest naturalny cukier, że nie zawsze trzeba potrawy doprawiać cukrem, czy solą. Poznały, że warto poszukiwać naturalnych produktów, aby wydobywać odpowiedni smak. Większość z nich do swoich surówek wkropiła cytrynę, aby podnieść walory smakowe. Pachniało w całej klasie. Surówki udały się na 6!!!
#LaboratoriaPrzyszłości
#LaboratoriaPrzyszlosci,
@LaboratoriaPrzyszlosci