Statystyki

  • Odwiedziło nas: 409139
  • Do końca roku: 241 dni
  • Do wakacji: 48 dni

Kalendarium

Sobota, 2024-05-04

Imieniny: Floriana, Michała

Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

 

 

Jadłospis 29-30.04.2024

Poniedziałek

Alergeny:

1.3.7.9

Kapuśniak z ziemniakami

400ml

Wywar na wędzonce,kiełbasa góralska,boczek,kapusta kiszona,

ziemniaki,włoszczyzna,mąka

 

Makaron z serem i borówkami

320g

Makaron świderki,ser twarogowy,

śmietana18%,mleko,masło82% cukier,borówki

 

Sok marchwiowy

200ml

 

 

 

 

 

Wtorek

Kotlet z kurczaka

1szt

Filet drobiowy,jaja,mąka,bułka tarta,

olej rzepakowy

Alergeny:

Ziemniaki

200g

Ziemniaki,masło82%,mleko3,2%

1,3,7

Mizeria

100g

Ogórek szklarniowy,śmietana18%,

jogurt naturalny

 

Kompot wieloowocowy

200ml

Owoce,cukier

Składniki produktów i dań gotowych do wglądu u intendenta.

*** DZIEŃ PUSTEGO TALERZA -  święto z przymrużeniem oka ,  dzień kiedy tylko puste talerze wracają do kuchni. Staramy się zachęcać dzieci do kosztowania i zjadania różnych potraw. 

Załącznik do jadłospisu ALERGENY W ŻYWNOŚCI

CYFRY UMIESZCZONE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ:
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany.
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja
7. Mleko ( włącznie z laktozą)
8. Orzechy ( wszystkie), migdały
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny> 10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 wg oświadczenia producenta.