Jadłospis 29-30.04.2024
Poniedziałek Alergeny: 1.3.7.9 |
Kapuśniak z ziemniakami |
400ml |
Wywar na wędzonce,kiełbasa góralska,boczek,kapusta kiszona, ziemniaki,włoszczyzna,mąka |
|
Makaron z serem i borówkami |
320g |
Makaron świderki,ser twarogowy, śmietana18%,mleko,masło82% cukier,borówki |
|
Sok marchwiowy |
200ml |
|
|
|
|
|
Wtorek |
Kotlet z kurczaka |
1szt |
Filet drobiowy,jaja,mąka,bułka tarta, olej rzepakowy |
Alergeny: |
Ziemniaki |
200g |
Ziemniaki,masło82%,mleko3,2% |
1,3,7 |
Mizeria |
100g |
Ogórek szklarniowy,śmietana18%, jogurt naturalny |
|
Kompot wieloowocowy |
200ml |
Owoce,cukier |
Składniki produktów i dań gotowych do wglądu u intendenta.
*** DZIEŃ PUSTEGO TALERZA - święto z przymrużeniem oka , dzień kiedy tylko puste talerze wracają do kuchni. Staramy się zachęcać dzieci do kosztowania i zjadania różnych potraw.
Załącznik do jadłospisu ALERGENY W ŻYWNOŚCI
CYFRY UMIESZCZONE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ:
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany.
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja
7. Mleko ( włącznie z laktozą)
8. Orzechy ( wszystkie), migdały
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny> 10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11 wg oświadczenia producenta.