Początek wiosny to dobry moment, aby zadbać o odpowiednią dietę. Dlatego też uczniowie klasy 6b wraz z wychowawcą postanowili przygotować na lekcji wychowawczej zdrowe śniadanie, które dostarczy organizmowi dobrej energii. Ustalono propozycję potraw, które są zdrowe, smaczne i pożywne, a także w miarę szybkie i proste w przygotowaniu. Na wiosenne śniadanie zaproponowano owsiankę z dodatkiem owoców, orzechów i jogurtu, tosty z pełnoziarnistego pieczywa oraz pyszne i różnorodne koktajle owocowe. Uczniowie podzielili się zadaniami. Szybko i sprawnie obrali owoce i pokroili je na cząstki, aby przygotować z nich koktajle lub dodać do owsianki. Bardzo przydatne okazały się deski do krojenia oraz noże zakupione w ramach projektu "Laboratoria Przyszłości". Zajęcia okazały się dla szóstoklasistów interesujące i inspirujące. Pokazały też, że praca w zespole, przy właściwym doborze zadań, jest okazją do efektywnej współpracy i wymiany doświadczeń.
#LaboratoriaPrzyszłości
#LaboratoriaPrzyszlosci,
@LaboratoriaPrzyszlosci